VIAC AKO NI(c)K /TÖBB MINT NI(c)K/

Oktatás, kábítószer-függőség és a bűnözés megelőzése
2023.06.07.

VIAC AKO NI(c)K /TÖBB MINT NI(c)K/

Országos Segélyvonal Veszélyeztetett Gyermekek Számára www.viacakonick.sk

 

ezúttal Nagymegyeren és Légen       

 

A Csallóközi Népművelési Központ (melynek alapítója a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat) együttműködve a pozsonyi Munkaügyi, Szociális és Családügyi Központtal (ÚPSVR) és Mgr. Radics Istvánnal, a Dunaszerdahelyi járás gyermekek erőszakkal szembeni védelmének koordinátorával, a somorjai  ÚPSVR kirendeltségéből és Mgr. Erika Sinovával, a Csallóközi Népművelési Központ szakmódszerészével bemutatással egybekötött előadásokat és beszélgetéseket folytat a Dunaszerdahelyi járás felső tagozat tanulóival az erőszak, a zaklatás, az internetes zaklatás, a társadalmi elszigetelődés, a magány és a párkapcsolati problémák megelőzése, felszámolása és megoldása keretén belül.

Ezúttal, 2023. május 15-én a nagymegyeri Ján Amos Komenský Alapiskola hatodik-nyolcadik osztályos tanulói kerültek képzésre (összesen 85 tanuló). Két napon, 2023. május 16-án és 17-én pedig a Légi Alapiskola hatodik-nyolcadik osztályos diákjai vettek részt az előadásokon és beszélgetéseken.

ÖSSZESEN KÖZEL 100 DIÁK!

A diákok tájékoztatva voltak arról, hogy bármikor, ingyenesen és bizalommal fordulhatnak az Országos Segélyvonal Veszélyeztetett Gyermekek - VIAC AKO NI(c)K /TÖBB MINT NI(c)K/  című tervezet képzett szakemberéhez, valamint informálva voltak a célirányos segítségnyújtás, támogatás és tanácsadás lehetőségéről a nap 24 órájában, a hét minden napján, ami pozitív visszhangra talált a résztvevők részéről.

 

Az előadások kétnyelvűek - szlovák és magyar nyelven vannak tartva. Meggyőződésünk, hogy szükség esetén a megosztott információk időben megvédik a gyerekeket, esetleg kortársaikat, barátaikat.

 

A Munkaügyi, Szociális és Családügyi Központ számos módszertani anyagot és praktikus ajándékot biztosít a résztvevők számára, amelyek el vannak látva az Országos Segélyvonal Veszélyeztetett Gyermekek Számára -  VIAC AKO NI(c)K /TÖBB MINT NI(c)K/ című tervezet  logójával – plakátokat, (különböző grafikus feldolgozású) matricákat, tollakat, jegyzetfüzeteket, praktikus táskákat, fényvisszaverő szalagokat és vonalzókat...

 

Szöveg és fotó: Mgr. E. Sinová

Ford. -RM-

 

Képek