Másodszori nekifutásra, de mégis sikerült...

Kreatív klub, workshopok és alkotóműhelyek
2021.12.16.

Másodszori nekifutásra, de mégis sikerült...

Alkotó délutánok népművelési központunkban

 

            A hátrányos helyzetű csoportok kultúrájának programja keretén belül szervezetünket már tavaly is anyagilag támogatta a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériuma, de a koronavírus járvány terjedésének megelőzésére hozott akkori szigorú előírások miatt sajnos nem tudtuk megrendezni rendezvénysorozatunkat.

            Másodszori nekifutásra, most mégis sikerült... Élénk színek, mosoly, kreatív hangulat jegyében kreatív műhelyek sorozata kezdődött el a Csallóközi Népművelési Központban / alapító a Nagyszombati önkormányzati kerület / .

A hatnapos képzőművészeti és modern tánc alkotóműhelyre hívjuk a dunaszerdahelyi Gyermek- és Család Központban élő gyerekeket. A találkozók egész novemberben zajlanak. Célunk az, hogy a művészeti tevékenységeket élményszerűvé tegyük, a résztvevők képzelőerejének, finommotorikájának, tehetségének, kreativitásának és képzelőerejének fejlesztése. De a gyerekek számára a legfontosabb az alkotás öröme. A CsNK Kreatív klubjában a meghívott gyerekek kis csoportokat alkotnak, ahol vászonra és selyemre festenek, agyaggal dolgoznak, szalvéta technikával dolgoznak, rajzolnak, textilre és üvegre festenek, origamit, bábokat és virágokat készítenek, gyöngyöt fűznek, makramé és origami technikával dolgoznak, illatos szappanokat öntenek. A modern tánc alktóműhely is működik Zohra - Hajdú Hajnalka - elhivatott táncos vezetésével.  Az egyes kreatív tevékenységeket tapasztalt művészek, lektorok vezetik: Mgr. Boros Erika, Molnár Erzsébet, Mgr. Krascsenits Dániel, Izsmánová Mariana, Mészáros Erzsébet, Ollé Ilona, Molnár Erzsébet, Mgr. Gabriela Izakovičová, Csörgey Tünde, Tarcsi Alica és Mgr. Láng Ingrid. A projekt keretében a CsNK kiállítótermeiben a Gallery Novában egy kiállítást is megszervezünk. A rendezvény projektvezetője Mgr. LÁNG INGRID, a CsNK szakmetodikusa.

            A rendezvényt a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériumának anyagi támogatásával szerveztük meg - Program: hátrányos helyzetű csoportok kultúrája. A projektet a Minit s.r.o. és a Hobby Art Decor támogatta.

 

Képek