Egy kiállítás a SZÍNPOMPA JEGYÉBEN - értékes, esztétikus alkotások tárlata

Kreatív klub, workshopy a tvorivé dielne
20.11.2023

Egy kiállítás a SZÍNPOMPA JEGYÉBEN - értékes, esztétikus alkotások tárlata

2023. november 14 – én kedden a dunaszerdahelyi MAX ÜZLETKÖZPONT fogadta be a Csallóközi Népművelési Központ (alapítója a Nagyszombati önkormányzati kerület) által rendezett nem mindennapi egész napos tárlatot.

A kiállítás a III. Alkotó délutánok népművelési központunkkal elnevezésű ciklikus tervezet egyik befejező rendezvénye volt. A tervezet középpontjában a dunaszerdahelyi Gyermekek- és Családok Központjában élő tehetséges gyermekek és fiatalok álltak.

Az említett projekt olyan alkotóműhelyek sorozata, ahol a központban élő gyermekek képzőművészek és lektorok irányítása alatt dolgoztak, alkottak. A résztvevők szeptemberben és októberben a GALLERY NOVA termeiben és a Csallóközi Népművelési Központ Kreatív Klubjában hetente találkoztak. Vászonra és selyemre festettek, szalvéta technikával dolgoztak, rajzoltak, textíliára és üvegre festettek, agyagoztak, origamit hajtogattak, bábokat és selyemvirágokat készítettek, gyöngyöket fűztek, makramé technikával dolgoztak, illatos szappanokat öntöttek.

A projekt részeként ciklikus tánctanfolyamot is szerveztünk, ezen belül három éve egy új Habibi Junior csoport alapult a Csallóközi Népművelési Központ kezdeményezésére, együttműködve a dunaszerdahelyi Gyermekek- és Családok Központjával, melynek vezetője  Hajdú Hajnalka Zohral. A tehetséges, szép táncoslányok külömböző rendezvényeken - nemcsak járásunkon belül - mutatják majd be tudásukat. A gyermekek legszebb alkotásaiból készített tárlat, amelyet immár harmadik alkalommal rendezünk meg a Színpompa jegyében címet kapta. Az értékes, esztétikus alkotások kiállításának koncepcióját a CsNK módszertani előadója PhDr. Dagmar Madarásová készítette.

 

A rendezvény a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériumának anyagi támogatásával valósult meg.

Program - Hátrányos helyzetű csoportok kultúrája.

A projekt szervezői és készítői Mgr. Jana Svetlovská és Mgr. Láng Ingrid voltak, akik három hónapon keresztül foglalkoztak a tervezet programjaival.

 

Köszönjük a Minit s.r.o. cégnek, hogy a rendezvények teljes időtartama alatt frissítőket biztosítottak a résztvevők számára.

 

Írta: Mgr. Láng I. +sve

Fotó: Bc. Derzsi Á.

 

Obrázky